Eurosonic Noorderslag in Groningen - Boek een hotel in de buurt (2024)

In januari is het weer tijd voor een groot feest: het Eurosonic Noorderslag festival keert terug naar Groningen. Van 15 t/m 18 januari kunt u er terecht om te genieten van vele nationale en internationale opkomende talenten. Het festival is opgericht in 1986 en organiseert jaarlijks een groot festival om podium te bieden aan Europese en Nederlandse acts, variërend van pop tot progressieve rock.

De missie van het festival is om de muziekindustrie een duurzame toekomst te bieden en toonaangevende onderwerpen over te brengen bij een groot publiek. De organisatie probeert zoveel mogelijk fans naar zich toe te trekken, en heeft plek voor maar liefst meer dan 40.000 festivalgangers. Overdag vinden er veel paneldiscussies plaats, ’s avonds van woensdag t/m vrijdag treden er verspreid over meer dan 40 locaties in Groningen artiesten op. Op zaterdag staan er opkomende Nederlandse artiesten centraal bij De Oosterpoort in Groningen, waar ze in het zonnetje gezet worden.

Leuk om te weten: het festival in Groningen speelde een belangrijke rol bij inmiddels wereldwijd bekende artiesten zoals Dua Lipa, girl in red, Meduza, Wet Leg en Sigrid. De kans is dus groot dat artiesten die je bij Eurosonic Noorderslag ziet optreden, over een paar jaar zo bekend zijn dat ze uitverkochte concerthallen weten te vullen.

Vervoer naar Eurosonic Noorderslag

Wilt u graag Eurosonic Noorderslag bezoeken, en weten hoe u er moet komen? Wij zetten een aantal tips voor u op een rij. Groningen is makkelijk te bereiken, zowel per OV als met de auto. Als u met openbaar vervoer komt, kunt u het beste met de trein reizen naar het centraal station van Groningen. Vanaf daar rijden er diverse vervoersmiddelen naar het festivalterrein. Raadpleeg hiervoor de 9292 app of plan uw reis via de app of website van de NS.

Komt u met de auto? In het centrum van Groningen zijn er verschillende parkeergarages aanwezig waar u de auto kwijt kunt. Houd wel rekening met eventuele drukte, en reserveer indien nodig van tevoren een parkeerplaats. Door dit te doen staat u binnen no-time zorgeloos te genieten van alle opkomende talenten en hoeft u niet onnodig optredens te missen.

Line-up Eurosonic Noorderslag

De line-up van Eurosonic Noorderslag (ESNS) 2025 is op dit moment nog niet bekend, maar de aankondiging komt dichterbij naarmate het festival nadert. Dit evenement, dat jaarlijks in januari plaatsvindt in Groningen, staat bekend om zijn diverse en veelbelovende artiesten uit heel Europa. ESNS is dé plek om nieuwe muziek te ontdekken en biedt een podium voor zowel opkomende als gevestigde artiesten.

In 2024 verrasten artiesten zoals QUIQUE, Joost Klein, en Sef het publiek met hun spectaculaire optredens. Voor 2025 wordt opnieuw een indrukwekkende lijst met talentvolle muzikanten verwacht. Het festival, dat vier dagen duurt, is een must voor muziekliefhebbers die graag nieuwe talenten willen spotten.

De organisatoren van ESNS staan bekend om hun scherpe selectie van artiesten, waardoor de verwachtingen voor de line-up van 2025 hooggespannen zijn. Blijf op de hoogte voor de officiële aankondigingen en bereid u voor op een onvergetelijke muzikale ervaring in Groningen.

Wilt u niets missen? Volg dan de officiële website van Eurosonic Noorderslag voor de laatste updates omtrent de line-up. ESNS 2025 belooft weer een muzikaal spektakel te worden!

Eten & drinken

Zin in een lekker hapje of drankje tijdens uw festivalbezoek? Verspreid in de stad kunt u natuurlijk overal terecht voor de lekkerste gerechten of neerploffen in één van de vele restaurants, maar u kunt natuurlijk ook op het festivalterrein wat scoren. Er is van alles en nog wat te verkrijgen.

Ook als u zin hebt in een verfrissend drankje, of wat warms, bent u hier op de juiste plek. Op verschillende plaatsen op het festivalterrein zijn bars gevestigd waar u alles kunt scoren wat u maar wilt: lekkere warme koffie en thee, verschillende soorten bieren, wijnen, mixdrankjes, co*ckails en frisdrankjes. Liever een alcohcolvrije optie? Dit zal ongetwijfeld ook aanwezig zijn.

Aangezien dit festival midden in de winter plaatsvindt, zullen er naar verwachting ook passende drankjes aanwezig zijn. Wat dacht je van een overheerlijke glühwein, of warme choco met slagroom? Houd de website in de gaten voor meer informatie over de eventuele winterse versnaperingen.

Praktische informatie

Wilt u Eurosonic Noorderslag in 2025 bezoeken? Dan is het handig om met een aantal dingen rekening te houden. Er geldt géén minimumleeftijd, en iedereen is welkom op het festival om nieuwe talenten te ontdekken en in gezelschap te genieten van muziek. Let op: onder de 16 jaar is het verplicht om onder begeleiding van een ouder en/of verzorger het festival te bezoeken.

Benieuwd wat de betaalmethoden zijn op het festival? Net zoals op vele andere festivals werkt Eurosonic Noorderslag met een pin-only systeem. Contant betalen is hier dus niet mogelijk. Bij alle bars en stands kunt u dus door te pinnen drankjes of wat eten bemachtigen, vergeet uw bankpas dus zeker niet thuis!

De organisatie van ESNS doet er alles aan om het festival voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken, zodat iedereen kan genieten van waar het op deze plek allemaal om draait: muziek en opkomende artiesten. Zo is het bijvoorbeeld toegestaan om een begeleider mee te nemen als dit nodig is. Ook zijn er plannen om net als afgelopen editie weer een muziek tolk in te zetten, zodat ook slechthorenden kunnen genieten. Geleide- of hulphonden zij toegestaan, al benadrukt het festival wel dat het geen diervriendelijke omgeving is. Dit vanwege de verwachte drukte, luide muziek en flitsende lichten.

Hotel in de buurt

Wilt u na een dag gefeest te hebben bij Eurosonic Noorderslag gelijk naar bed kunnen kruipen? Bekijk dan in onderstaand overzicht onze luxe hotels in de buurt van het festivalterrein. De hotels beschikken stuk voor stuk over aangename faciliteiten en zijn op korte afstand verwijderd van het festival.

Populaire festivals in Nederland

Eurosonic Noorderslag in Groningen - Boek een hotel in de buurt (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 5935

Rating: 4 / 5 (61 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.